Friday, September 17, 2010

Tahi Lalat

I just noticed recently. Ada tahi lalat baru tumbuh lagi. Dekat atas tangan kiri saya. & bila belek2 lagi. Dekat pergelangan pun ada. Aik! Apasal makin bercambah. Walaupun ia just halus2 brown2. Tapi aku yakin dulu memang takda.

Pastu aku pun terus belek2 muka aku. Banyak sebenarnya tahi lalat kat muka aku ni. Ke pigmentation? Mak aku ada freckles. Most likely aku pun akan ada kot kan? Tapi aku baru dua puluh dua.

Banyak kan tahi lalat ku?
(image bulat2 hitam2 di atas adalah kedudukan asal dan asli tahi lalat di muka Izza)


Bila google di internet, Ya Allah berlambak lah tilikan pasal tahi2 ni. Kita tak boleh kot ek nak caye bende2 ni? Dah la mostly aku kena macam buruk2 je cis lagi la aku taknak percaya.

Nak share tapi macam terlalu banyak dan merepek2 haha google je la sendirik korg. Aku malas.

5 comments:

profwacko said...

Seriously you have many moles ??
You dah remove all ke??

Anyway, Selamat Hari Raya Izza..

izza` said...

no lah. its still all over my face haha. its not that obvious bcos its brownish kot n kecik2 je. tapi makin menumbuh! aa

selamat hari raya too! :D

ururules said...

aku cam terbace [tapi tak hengat]. taher lalat nih cam adelah simptomp simpstomp kanser kulit. wow! ye ke? alahmak. kene gi cek kat dokter. cepat.
selambe aku ade taher lalat kat tapak tangan. lagi pelik kan?

izza` said...

ngu! pernah la jgk dgar psal tahek lalats ni ade yg related to cancer jugak. n some tahek lalat lalat yg 'hidup' (pndai membesar) tu bhaye nguuu. tak tipu tahek lalatku makin obvious

izza` said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...