Thursday, March 17, 2011

Alhamdulillah

Mungkin ada hikmah disebalik ketentuan ini. Mungkin ini rezeki saya. Mungkin rezeki papa mama saya.. :)

Agak2 sebulan lebih yang lepas, papa mama cerita finally dapat confirm ticket pergi Umrah. Alhamdulillah. Mula2 risau juga, siapa nak teman mama & guide mama ni. Almaklum la mama ni mu'alaf. Pastu sejak kena stroke few years ago, banyak benda mama lupa. But now ada ustazah datang rumah mengajar la. Rasa macam anak tak bertanggung jawab pulak tak take the responsibility ajar mama sendiri.. tapi saya kerja di KL... maafkan saya..

Dah tu. Pada awalnya tak terfikir pun la nak balik KK. Baru je balik kan CNY lepas. Lagipun Umrah je pun kan, bukan Haji. Tapi macam tersentap sikit last week bila housemate saya kata weekend ni dia takde kat rumah, balik hometown, parents nak pergi Umrah. Ooo.. Sentap. A ah kan, orang kalau parents nak gi Umrah/Haji, anak tu balik la jugak jumpa cium salam kirim doa minta berkat. Haih.. So last week baru la terhegeh2 tengok ticket flight.. Semua dah dekat RM600 huhu.. Dah la nak balik weekend kejap je.. Cuti kedekut pulak, sebab kena saving untuk cuti akhir tahun wedding abang pulak. Nguu.. Tak balik la macam ni...

Tapi hari ni, tiba2 boss saya tanya, you nak balik KK tak? Konfius. Ada important agreement nak execute dekat KK, and it needs to be in the office by Monday.

Alhamdulillah~


Free ticket flight going back to KK for the weekend :) Gerak Friday evening after office & back by Sunday. Tho its a bit adhoc & very short, tapi saya sangat2 bersyukur :)))

Can't wait to surprise papa mama :D

5 comments:

oyenks said...

Alhamdulillah sangat-sangat babe :)

p/s : kerepek cincin dan kopok apa ek yang bulat-bulat tu satu! *kidding sahaja*

Charles T said...

anak solehah~ :D

syaima' said...

happy for u babe. :) hope your parents will have a safe journey.

ururules said...

your dad guide your mom lah kat sana.. perempuan takleh jalan sorang2. nanti kene tangkap masuk jel. mesti ada lelaki mahram bersama setiap masa. nak kuar hotel pegi kedai depan hotel pun pompuan takleh gi sorang2. nanti tuan kedai repot polis.
nak masuk masjid pun. nanti ade guard tggu tangkap pompuan yg jalan sorang2. serius!

Sam Type R said...

Waaa... Now da Di KK... Rezeki lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...