Monday, December 14, 2009

Laporan Bergambar Kenduri Kahwin Abe Long ku

So I went back to my beloved kampung again. For what occasion? Ha... Check out this photo-blog post (sebenarnye dah malas nak bebel2. but hey. A picture makes out thousands of words kan?) :)

Its my Abg Long's wedding! Not my biological brother - he's my cousin. Among the closest. So, HARUS balik! Jom risik2 kenduri Mohd Dzikrullah & Nor Fazilah ini~


Saye juru kamera tak rasmi for the day. Lantik sendiri. Berbekal kan Lexie ku mwah mwah~
note: klasik tak pose Pocik Yee kt blkg tu? hehe!


Sblm tu. Ni la Abg Akil, abg sulung kpd 5 beradik yg tinggal kat Shah Alam, tapi parents drg g Haji, so dihantar blk kg. Pandai si abg ni jage adik2 die. baru form 2. Tgh tu ayah saye. Yg pendek in purple tu saye lah.


Oke ni yg tak suka bila upload gmbar jadi tunggang langgang. xperla layan je la ye korg. Btw, santapan diraja adalah ditempah dari Restoren New Horizon dkat ngn kg ktorg tuh yg mmg sodap lah! Asyik full je restaurant tuh, tak dapat2 nak menjamu kat sana lagi.

Budak2 ni, semua kononnya nak jadi AJK jaga carpark - sebab takut kena suruh basuh pinggan. tapi duduk melopong je, busuk btul. tapi nasib cousin saye sume tuh, chomel2 ngade2 nak kene pangg je. pandai buli saye yg lagi tua nih pulak tuh chis


saye cam suke gmbar inih. buat black & white sure mcm gmbar zmn dolu2 time perang jepun haha


kelopak-kelopak-kelopak-kelopak-jantung-jantung-jantung-jantung~ Pengantin dah datang~~~`


Si Raja Sehari yg ceria dan menten rock walaupun dah jadi bapak budak. Budak baju hijau kat blkg tuh tah kutu apa la yg dia garukan kt badan nye


Makaaaan~~


Alolo0o suwiiiiit nyer~~~` :D


kaum kerabat diraja bersantap


sesi photoshoot untuk pengantin pula~ saye turut tompang sekaki



As usual, bila kami 3 cousin seGadis ni berkumpul, musti nak gambar sama. al maklum la. belah papa nye family ni mmg semua set anak ppuan sorg je. plg bnyk pun 2. musti lelaki majority. Suwit tak kami gadis2 in purple inih? kih kih kih. Kak Jah (depan, kanan) dah taken. duk pregnant pon. Yg 2 anak dara tuh available lg. nak tak nak tak? haha

Makan makanan baki hahaha "Ambik Berkat" bak kata Kak Na ku


sesi gediks gamba2 bersama kazen mazen haha


kadang-kadang photographer sampingan ni pun penat jugak. commitment gila2 ni, sibuk ambik gambar punya pasal, tak sempat2 pon makan. sy bukan suka pose bergambar shj oke! :p


oh btw. the main photographer, who happens to be er.. kinda softy la (read: bapuk), did say "eh Izza, I like ur baju~ ade touch of Retro, the pattern. very nice~ suits u well~" I pun ooh, ape lagi, layaaan~ "Kaaan? Baru beli kat Ampang Park semalam you! tapi I tak suke sgt baju ni punya cutting, ropol2 kat tangan ni ha.. bla bla bla", banyak pulak sembang ktorg kan hahaha

most eligible bachelorette of Kg Pintu Geng hahahaha~



Ntah. I somehow suke this particular moment that I got to capture. Masing2 dengan perihal masing2. hehe. & I loike gaya 'abg' tshirt putih tu - our main photographer of the event hihi


penat seharian berkenduri, malam tu baru dapat rilex2 sikit. Tapi budak2 kat rumah tu hyper sungguh, dari petang sibuk memancing kat longkang depan rumah. Ikan bukan main lak tu. Ikan Keli. Puyu. apetah tah lagi. Sampai ke malam lah.


Ni antara hasil tangkapan dak2 nieh


Di samping ituh, kat rumah pulak, ngah kecoh mecoh sebab my Mum punya turn jadi head chef, so dia nak masak Spaghetti. Punya lah sembangat budak2 nieh semua nak tolong. Habis semua chopping board & pisau rumah tu budak2 ni conquer. Baguslah, tayah susah2 haha.


sirius nih cincang bawang!


i love this pic. note the father & son's facial expression. hehe.



bandingkan Akim & Comey si kucing. Mana lagi chomel? haha. btw. tak paham kenapa bila ibu2 sapu bedak kat budak, mesti tempek2 camtuh je. haha. kelakar btol. tapi aku pun takde nak kemas2kan bedak tu lak. haha xperla. budak2 je kan eke


budak2 ni tak habis2 ngan memancing ikan longkang diorang. smpai pagi next day nya pun stil duk nak mancing


semangat tak dak2 nih? sampai bapak budak pun join sama. orang yg lalu lalang pun pelik, ingat ada anak orang terjatuh masuk ke


ada pula yg x lepas2 Nintendo nya


Faqeh. Naufal. & Black.


Bila ada yg nak bergerak balik dah, saudara mara sure akan datang untuk lepak2 dulu before berpisah. Meriah betol. Suke Suke~ tapi buat rasa makin berat hati nak tinggal kampong


Group photo sepam~


And so we waved our goodbyes..


Ada yang semangat mengejar kereta..


sampai ke luar rumah.. ehe suwit jek.. sayang dak2 nieh.. :')


So. Again. Saya Sayang Kampung Saya! :D

7 comments:

kEyrOL~ said...

kakak izza kawen jgn lupa jemput k.llalalalala~

oYaMa said...

aiseh..ingat ko yg kawen izza~ haha.. :P

izza` said...

hahaha. kakak iza lama lagi la nk kawen :p

xxfanaxx said...

bdk2 tu bkn jaga parking ar..
dorg jaga pagar kot..
melepek je dpn tu..
pstu blk rumah tangkap ikan..
sungguh sengal!

profwacko said...

This entry make me miss my own kampung. huhu... best nyer teringat those fun memories time2 kat kampung dulu.

aNies said...

bile sesi amik gambar, kak iza seakan terlebeyh sudey dr pengantin tuh..

mesti akak tuh, 'isk sengal la minah nih...'

ha ha ha.. kak iza, nnt amik gmbar saya plak yer..

p/s: u beli baju kat kedai yg byk manik2 tuh ke babe? gilo mantooopp!!! Ampang Park Butik ekh?
WOW!

izza` said...

Kak Na: ala. budak2 laki mane tahan duk kenduri lama2 ehe. Tapi lumayan la jugak ikan lonkang derang tuh haha

ProfWacko: kampung is such a nice place to be kaan :)

Babe Anies: xde, ak da besfren ngn Kak Long ak tu, die cool je hehe. psal korg ckp ak over, mane ade weyh. haha.
babe punya pasal, ofkos i jadik camerawoman sukerelawan lagik! tapi i nak masok pic gaaak wey! X)
p/s: tak la you, i beli kt kedai cikai2 rm10 dapat 3 tuh je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...