Tuesday, February 23, 2010

Mount Kinabalu, here I come!

As the title says it - I, Nurulizza A.R., pemegang kad perpustakaan negeri Sabah bernombor GMK987654321, warga Sabah sejak lahir tapi ayah asal Kelantan, dengan ini mengumumkan, dengan bangga riak kembang hidung nya, bahawasanya

Saya akan mendaki Gunung Kinabalu!

Finally! heee. Asyik org cakap "ape nieh orang sabah tak pernah naik gunung Kinabalu!" ngaaa.. So. Iyea. Finally! heee~~!

hui tah gambar sape suke hati aku copy & edit heee maaf2! gurau2!

& its gonna be this weekend! this Thursday to be exact! ngaa... chuak wey! Urm. Tentatively, this is kinda like our itinery la:

Thurs. Upon arrival in KK at about 10am, terus shoot g Kundasang. Lunch. Terus start mendaki thru Timpohon gate, ikut route yg tangga tu aje ye. Expected about 5 6 7 hours walk up jugak, to Laban Rata. so confirm malam la sampai. then tido jap.

Friday. 2 or 3am kene bangun & start daki lagi dah. 5 or 6am sampai la puncak kot. Tengok sunset hee.. pastu turun lah terus ke bawah balik.. & shoot ke KK balik.. flat... kalo ade yg hebat boleh la g shopping2 ke mane2

Saturday. Pulau day! Amek speed boat to Pulau Manukan & Mamutik kot. Snorkeling etc. Petang balik la. Shopping2 kat philiphine market ke. & later at night, seafood bbq at my house! jempot jempot.

Sunday. Early morning jalan2 kat Gaya Street (tamu ahad). By 10am dah nak kene gerak g airport kot ngee... & back to KL!

Hope everything goes well la kan?

Wish me Luck peeps! Sangat mahu sampai ke puncak!

9 comments:

KEEFOO LEE said...

di du di du~

http://4.bp.blogspot.com/_itbXUzNi7E0/S2aBsgdZBtI/AAAAAAAAAnU/U26GNgV-pvU/s1600-h/IMG_0642.JPG

on Chrome, right click this and select "go to" :P

raydcza said...

WHOAAAAA!!!! tgk sunset at 6am!!!!! mmg misteri alam!!!! aahahahahhahaha...

profwacko said...

Sunrise.. haha. Kalau sunset at 6am bukan misteri alam dah, nak kiamat tu!!

Daki untuk aku gak k?? Gud luck!!

izza` said...

yerla yerla i ter kalut gila time tulis ni sambil packing2 haha tayah la kutuk chies haha ye ye its SUNRISE!

izza` said...
This comment has been removed by the author.
izza` said...
This comment has been removed by the author.
AlexAlabasta said...

Tu bukan gamba jantan ke Izza? Ko nak jadik jantan ke???

are D said...

iza. kanapa naik petang.?
if im not mistaken, xbley daki ptg sbb kabus tebal.

zara said...

gud luck mendaki..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...