Monday, November 30, 2009

Selamat Hari Raya Aidil Adha

I went for PDB Teambuilding @ Negeri Sembilan from 23-25 Nov 09 - last week la. Its a 3 days 2 nights event. I'll blog about it in my next post.

Thing was. On my way back to KLCC that Wednesdat, my good friend Azam slash Muggle-mate slash bf-terchayunk-alolo-Syaima' sms - tanya where am I, since dia ada kat KLCC. I said sorry lah, I'm kinda tired & tak larat nak hangout. Oke. But later Azam tanya "tak balik Kelantan ke?" - I pun story la kisah sedih I, yang ticket bas dah habis (ni lah tebiat orang yg suka buat kerja adhoc), and if I follow Abg Long (bukan abg kandung, cousin ye) I yg from Putrajaya tu, Ahad I nak balik camne - Abg Long I terus stay back kat Kltan for his wedding the following week.

Tiba2. "aku ikut abg ipar aku balik kltan kut. 2 kereta. ada kosong lg. nak tumpang?". I pon TERUS CALL Azam. Excited gila nih.

Cut it short. I pun tumpang lah Azam & family Angah die, Kak Da. 1 kereta tu Angah Azam@Kak Da & hubby die Abg Mie & dua ninja boy mereka yg buas. 1 kereta lg kereta bujang, I ngan Azam and adik Abg Mie @ Kak Su yg ramah tamah. Abg Mie tuh drive sungguh lah hebat lah. For the 1st time Azam nampak lembab on the road bwahahaha (Syai melaporkan Azam demam terus the next day lalala :p)

The journey overall took like 13 hours for me to reach KB. ugh.. dah la I tak tido lansung the whole journey.

Anyways. It was all sangatlah berbaloi. My cousin ramai jugak balik kampung. So memang seronok lah :)

Acara Raya Haji Di Kampung dimulakan dengan korban lombu. hoyeah. Potong! Potong!


siat lah menyiat~


ini porut lombu ye kawan2


Akim yg nangis time lembu nya kene sembelih. "Knape diorang potong lembu Akim...?"


Son Goku?


Gambar ni nanti letak dalam resume untuk submit kat calon husband mwahaha

Cian Akim cousin ku yg 4 tahun. Balik2 cakap "Cian lembu Akim..", walaupun sambil mengunyah daging lembu ituh. Btw. Azam kata Akim tu menawan. Besar nanti mesti hensem. Kan? I pon rase camtu. Cayang lah dak tuh :)

The next day. Sabtu. Sebenarnya banyak gile jemputan ke rumah2 orang kampung - biaserla orang ajak kenduri lpas korban kan. Tapi kami remaja jiwa muda nih lari ke kota KB mwahaha (jeling kat Kak Na yg jadi ketua gerombolan inih) Berbekal kan alasan nak membeli barang2 untuk party celebrate birthday cousin kecik kitorg, dik Ila yg mencecah umur 5 tahun 30 Nov ni, kami pun ke KBmall hehe.

Kami gi maen bowling~~`


Somehow. Tak faham nape. Ni lah score bowling paling buruk dalam hayat hidup aku. Aku tetap nak cakap. Lane 5 tu memang suwey! eh tapi tak semua bola tu aku baling - ade kasi budak2 tu yg baling (sbb score tu mmg da x buleh diselamatkan pon haha)

We had a feast malam tuh. KFC 30 ketul. Nasi goreng cina. Kek. etc. Happy jek kumpul ramai2 camnih :)

Happy Birthday dik Ila!


Cousin Mousin dari 4 family - yg kecik2 tuh 5 beradik dari Shah Alam, parents derang g Haji, maka dicampak ke kampung haha


Abg Long yg dah nak jadi bapak orang - dengan bangga nya tayang jersey Chelsea dia, baru beli semata2 match malam tuh haha. Selamat Bakal Pengantin Baru!

Dan.. Ahad tu lah saat perpisahan.. Azam, Kak Su & kwn Kak Su sorang datang pick kat rumah Ayah Li ku. Time ni la Azam nampak Akim & kata Akim tuh menawan. pergh. haha. Journey balik took like 8 hours je. Ikot shortcut yg sangat mencabar & scary kot. I sampai KL about 2 3 am. Ngaaa kul 6 bangun nak g office dah...

Btw. I thank Azam & family Kak Da sgt2 sebab sudi tumpangkan hamba Allah ini. Tanpa mereka, sure saya beraya sorang2 kat rumah kt KL ni uhuk uhuk.. pergh haha.

Note: sedih je nak tinggal rumah Ayah Li ku ituh.. sob sob.. Tho it was a very short stay, I had such a great time. Saya Sayang Kampung Saya! hiyaaak!

6 comments:

kEyrOL~ said...

apekah tujuan menghantar gamba posing kunun2 memotong bawang ke calon suami? ngahahahahaha~

izza` said...

its not "kunun2" okee. its authentic. gmbar isteri solehah yg pandai potong bawang. bwahahaha~

zara said...

son goku???? hahahaha

F@q!h said...

xptt btl letak gamba son goku tu!!!
nnt bdk2 bace blog nie akan tpengaruh ngan gamba tu..
nnt byk la lembu yg kudung ekor nye sbb gamba tu..huahahahha

Hanis MY said...

Hye, still remember me? we met at Kak Fiza's engagement day, dia bg blog link ni, like this post, esp son goku tu hehe..

izza` said...

Son Goku itu cool oke! LOL! XD

hye Hanis! oh I'm terribly sorry.. which Kak Fiza? the engagement kat Putrajaya ke? I hv a really bad memory, pls forgive me (T_T) thnks fr dropping by anyway :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...