Monday, November 9, 2009

I Have the Sawan for Discounts & Cats. How?

Mari dengar (or baca) ceritera ku untuk weekend baru ini yang julung-julung kali terjadi.

My parents came over to KL this recent weekend. They had an award dinner to attend, @ Royale Chulan Hotel. I thought hotel korok mane la pulak HLG buat event ni, tak pernah dengar pun. But eh, rupenye aku yang korok ketinggalan zaman. Its a new hotel in the very heart of KL - just opened in March 2009 kot.

Mum & I, with our favorite flower :)

That Friday, my parents came over to KLCC to chill je la. They came Thursday lagi, & the dinner thingy was only 1 night. So the remaining days is to just lepak2 la. Biaser la orang da pencen ni kan. Cool kan tua2 still chillin' (haha)

So. Once its 5pm++, I called my mum asking where they're at. "chai Isetan, Samsonite yew sale!" ujar ibuku in Mandarin. translation: "kat Isetan ni, Samsonite ada sale!" So. Iyea. My family are somehow planning for a vacation this end of the year. But still unconfirmed due to H1N1 & also the travel agent's arrangement. Somehow. Unplanned (as usual). ee chomel nye beg tuh! eh eh siap ade anak2 die lagi~. eee SALE 50% ko0ot~~ and.. I pun TERbeli the luggage bag. & oh siap match ngan 1 travel bag yang I konon2 berimpian nak jadikan beg gym, wah wah!

But seriously. Those 2 bags, after discount, it costed like RM105 and RM75 je! like OMG.. takkan taknak beli ko0ot~! dah la chomel nak mati. haa mula la keluar sawan i bile nampak discounts & sales nih.

The following day (Saturday), we checked out from Royale Chulan, checked in The Legend hotel pulak. We love to stay there sebab its like very accesible & next to The Mall (lagi bhaye actually sbb bnyk lg la shopping gamaknye kan). So. Iyea. That night jalan2 sane, Parkson pulak on sale.. & it was Hush Puppies punye luggage bags oke! Keluar lagi sawan I.. TERbeli lah lagi 1 luggage bag..

Tak faham motif aku beli semua luggage bags nih, padahal tuh luggage bag merah gabak besar kat blkg tu + 2 more bags dah menyemak kat bilik kot. Tapi chomel kaan beg hitam bunga2 nieh~~ XD

Ockay enough about my sawan. That Saturday, we went to our relative's house in Shah Alam. My aunt & her husband is going for Hajj soon. Last2 week dah jadi bibik dah tolong2 time she buat kenduri. Ni saja la bawak my parents along. The next day, Sunday, we invited them for breakfast at the hotel pulak. Datang la Cik Yah & Uncle Jailani with his 6 children - ranging from tadika up to form 2. These are my cousins yang sangat2 baik & well behaved as I storytelled in this previous post la. Ala sayang takde ambik pics dengan dorang.

Even more lucky for us, that Sunday, there was THIS:


International Cat Show! *tepuk tepuk*

Oh oh how excited I was, as I led the scout team of 6. Berderet lah jalan budak2 tuh belakang I while I hold hands with the youngest, Ila, 5 yrs old. Seronok je rase dah jadi adult yang trusted by other parents to watch over their (SIX!) kids. Dah la budak2 ni pun semua stok2 sayang kucing gak. So, the 7 of us pun merayap into the The Putra Place in The Mall, 4th floor tuh. It was like in a big hall la. & there were dozens of 'mini tents' on tables, properly arranged in lines in the hall. People were from all over the world! Hong Kong, Thailand, Indonesia, & mat mat saleh dari dunnowhere. Malaysians too ofcourse. The contestants? From all sorts of breed!

Now let the picturesque do the talking!
Note: Sakit hati GILA tak bawak my Lexie! argh! Sorry for the low-quality pics - taken with my phone's camera je X(
(P/S: Lexie is the nickname for my LX3 camera. sexy tak nama dia? haha!)


the hall where the Cat Show was held in


kitty in fancy zebra-print 'tent'


lady touching up her Maine Coon cat before another round of judging


dad admiring the kucing (aiyo mind the perut haha)


OMG look at this Maine Coon... macam nak lap kaki je kat perut die


kucing ni manje gile nak mati kat tuan dia~ sangat suwiitt~~`


she won the 3rd place for Best Household Pet!


oh oh kucing nii cool gile~


ni pun mcm best jadikan pengelap kaki


sangat diva kucing nih, dengan ekor die yg sangat berlagak2


kitties getting tired over the hectic routine


judge inspecting the kitty. that kucing is like so0o.. Fluffy! macam nak tepuk2 & baling je!


argh comel gile~~`


check pregnancy kot


alala wat muke chomel.. tarik misai tu kang!


oke ni garang...


grrr...


timbang berat kot


this cat won several awards! eventho die macam diva, tapi stil playful. kucing lain2 gemuk tak layan bulu2 ayam nih

macam racoon pun ade kn?


gemuk + berat = bukan izza


lawa gile color die~~

So. Iyea. I later sent my parents off to KLIA. & drove back to my little apartment in Taman Melati. The End of my weekend~

Oh oh! I bought a shirt from the Cat Show! Its for charity la, to be donated for AnimalCare (www.myanimalcare.org), which is an animal protection group - something like SPCA jugak kot.


iyea lame Izza taking pics in the car while waiting in the traffic - peduli apa aku kereta sebelah pandang slack :p
note: janji aku tak selalu ambik gmbar sndri camni tau! ni sebab baju baru je haha

11 comments:

mye said...

izza~!! x jumpe suki ke kat catshow tu?? my uncle bawak byk gile cats masuk the competition.. hehe

daju said...

izza ni shopping je..heh
i like your bag bunga2..american tourister ker?
cats tu cute..y u tak kidnap satu..eheh

datin nana said...

weyh
cumeynye yg putih tuh
cm nk dukung jek..gram lak tgk
hehe
klo la dpt pg..

mashimarossa said...

isk isk isk
kucing bagi izza hanya untuk lap kaki je T_T"

oYaMa said...

missing my cat~ T_T tapi semua da arwah..huuuu..

profWACKo said...

Geramnyer tgk kucing2 tu.. kalau pergi sure rambang mata then kena heart attack trus.

tuan hassan's daughter. said...

omg sooooo cuteee laa semua cat tuuu

izza` said...

mai: aaaah suki masok ke!? waaa awat x announce!? if i tau sure i cari Suki!!!! X( but most probly i da x knal Suki sbb die da besar kn? tapi masih berjanggut kn? ehee rindu2 budak ituh~~ X(

Daju: betol! pndai nye daju! :D kidnap cat tuh? sentuh pon x dpat okee~ X(

Nana: nana if kite dua pergi sama2, sure dah sawan haha

Saa: bukan mcm tu saa, tp kkdg tu la, yg geram tu yg kite syg n nk buli2 kn~~ :p

oYama: uih oyama. ko bela kucing ke bunuh kucing?

profWacko: haa. u heart attack. i kene sawan XD

mekYa: cute gile. kalo bwk DSLR sure best snap2 gmba kekucing beraksi tuh ugh!

fullmark87 said...

argh!! Jeles gila aku ngan ko izza..dpt gi tgk kucing comel2...geram2...ko patot amek video ar...gambaq xcukop..xpuas tgk... AAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oYaMa said...

huhu..izza..kucing aku mati sebab da tua~ haha..n mati akibat sebab2 cam hilang..kalu ko dgr citer aku pasal kucing cemana dia nk mati..mesti ko da nanges~ haha

izza` said...

hihi sila la jeles palii~~ :p

oyama. ko ni sah2 bosan arini smpai g baca post2 lama ak kn hehe. uuu taknak dgar kisah2 cdey kucing.. kucing ak pon tua gak dulu, 7 tahun. pastu die menghilangkan diri. drg kata. kucing baik tak mati dpan tua die..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...