Sunday, November 1, 2009

Garang Kah Aku?

Chup. Before that. Lemme story-mory about my sleepover at bestfriend slash 3yrs&ahalf ex-roomate, Syaima's family house last night.

Well. It was ad hoc. That Saturday morning, woke up around 8? Berguling-guling dulu atas katil. Switched on my laptop sambil menyorok bawah selimut. Reached my phone & texted Babe Syai: "So whats the shopping plan babe?" - she already texted me yesterday thats she's back in USJ for the weekend. Pendek cer, within few SMSs, I'm on my way to her house dah lah. Phew jauh (& mahal jugak) nak ke USJ from Gombak nih. Don't ask me I ikut jalan mana - I ikut Jalan GPS. \

Btw, sorry I couldn't make it for the Mocca concert Ben! This is not the reason I rejected your pelawaan~

Sampai2 aje, dipelawa makan lunch. Oh oh bahagia nye makan masakan rumah~ Siap Cik Puan Syaima' kite masak Ayam masak Kematu (kah? lupa nama nya). Pergh. Da boleh kahwin la babe! XD Then kami anak dara pun bersiap2 lah nak keluar. Adik Syai, Samira a.k.a MekYa came along. Sian die nak SPM kan, kakok die pun bawak la jalan2 ehe MekYaa go0d Luck ye SPM! Dah dpat sling-bag kuning tu semangat lah sikit ehe pas SPM Kak Izza blanje berjoli lak ;) Oh oh, & Ayah Syai tiba2 lagi bagitau ada branded warehouse sale dkat Stadium Malawati, Shah Alam tuh. Kami pun er.. 1st time neh, tak nah g warehouse sale. Cuba lah jom!

Selingan: Dulu time dak2 Engineering batch Jan05 intern, housemate2 ku ni asyik je g warehouse sale. Jealous btul tengok drg beli brg berlambak2 sbb murah nak mati - dari kasut2 Nose, bra panties Audrey, cosmetics from Maybelline, Revlon, and macam2 lagi lah! Tu yg mcm berharapan tinggi nak pegi warehouse sale nih.

So this is how its looks like la in a warehouse sale. Oke.. nak tengok2 baju, walaupun ada brands like Giordano, Soda, Voir etc, tapi macam tak terlarat nak godek2 cari bcos mmg dah berterabur sgt. But ada la gak terbeli satu Elle jersey shirt - konon semangat nak bersukan kn mwahaha~ & oh, terjumpa barang comel nih.

tah-daa~ wall sticker. haha. RM3 je pon. sampai2 je rumah, excited lekat2 hihi halfway baru teringat nk ambik gmba before & after hehe


tah-daa lagik! chomell kaaan~~ oke I actually tot it'd be bigger la haha tapi xperla

So. Iyea. I also bought a white mouse (bukan tikus oke. Tetikus utk pc tuh!), a laptop bag (finally!), and tudung. Oh oh what happened to TEMAN-Syai-dan-adiknya-sahaja!?

Later then, we went to Sunway Pyramid. Ahh rindu tempat ni. I used to go here often time intern dulu. I love Sunway Pyramid because its complete! Lotsa shops, lotsa seats, & not TOO crowded! Guess because its abit less accessible as compared to the malls in the KL. Bagus lah! and er.. despite constant reminder to self "I don't need that. I don't need that." & an early warning to Syai to CONTROL me from spending unnecessarily, I bought a high-waisted belt.. *sigh* but ayy, it IS a NEED! for office wear nih. kot.. But. I did managed to un-buy many many many things! so. Iyea! Good girl Izza! XD (org ni mmg cepat berpuas hati dgn diri sendiri haha)

Spent the night at Syai. Had a good catching up time. Had a good sleep. Woke up like 8? 9? 10? Oh anak2 dara inih.. haha. Had nasi dagang for breakfast (oh nyum!). & here I am now, back in my small room in Tmn Melati :)


So. Ockay! Back to the headlines. Garang Kah Aku? Seriously. Because I've been getting that alot recently. Oke takde la just this recent. But it kinda hit me when several guys said that to me. Rasa kelakar pun ada. And why must the comment be from guys aje? Girls takde pun complain I garang. Mengada2 dan manja gedik tu common lah kan kaaan haha!

So. Tu la. I pelik la. Ni testimoni2 garang yg I dapat:

"Awk nih garang jugak eh.." - an undisclosed male colleague

"Izza tu comel. tapi garang!" - an undisclosed male PIPE-er 48 comment to a friend of mine

"Akak nih garang lah" - a male junior in UTP

Apekes?

Seriously. Garang kah aku?

25 comments:

megakong said...

garang..siyes garang...aku mana berani dowh cakap dgn ko face to face tiff~~nk kaco or sakat2 ko lagi la aku x berani nk buat~XP

izza` said...

peniphuu punye kong! kat gtalk kata nieh:

Kong: ko mmg x garang pon
aku rasa kn
kalo ko mmg nk buat garang pon
mesti x jdnyer
hehe

hemph! ak cdey ni kene cop garang!

megakong said...

ooppss..kantoi~XP

Taufik_Kepet said...

Nak tau garang ke x????
Taip "ON GARANG" dan hantar ke 999
Pasti anda akan mendapat jawapannya

datin nana said...

nyaq..garang ke ko..xkot..ko lek2 jek.. tp maybe strict but depends on the situation..haha..xpe kte serupa..owg pon slalu ckp ak cmtuh..tp those yg ckp are ppl who dont know me well

AlexAlabasta said...

dah garang tu, garang ah~ sedar lah sket diri tu~ =P

mashimarossa said...

Izza garang?? ha ha

nak gelak guling2 rase XD

langsung tak! diorang tak nampak ke cop atas dahi ko za? kitorg dah cop molek2 doh rasenyer.

dahi iZa ---> "UNTUK DIBULI"

are D said...

ganas aum!
garang aum!
ha ha ha~

lordpiyopiyo said...

garang? garang-garang kucing kot..

HafizAizuddin said...

no comment

ururules said...

yes! garang..!!

atex said...

walopun aku bz tahap gaban giler ni ttp nk komen gak.

izza x garang langsung~~
bahkan iza la yg selalu 'mengatun' besame aku..hihi.

p/s: kalo ko ade skang iza kat cni, ko bole tgok aku yg da mcm zombie ni ;p (ingat x PDP yg ktorg salu ilang g lab dulu tu??? yeah, ia menjelma lg~!)

izza` said...

ahaha. kaaan? yg ckp kite garang tu yg x kenal kite sgt kn? (yg da kenal sgt tu suka membuli la pulak haha)

ape2 pon. I Don't Care lah! asalkan i know I hv my friends who knows + loves me! :D

Charlz said...

garang sampai hampir digiget! hahahaha.. i know the 2nd comment :P :P :P

daju said...

izza tak garang langsung..
so far la since i baru know you la kan..
but your face pn xgarang la..sweet je..hehh..
unlike me yg xsuke smile..ahaks..

take care dear~

Anonymous said...

u mmg xgarang langsung!!
but a bit jual mahal...

harisfathimi said...

garang??...haha...ko wat muka siyes kot....maklumla...muka focus...busy la katakan..

AlexAlabasta said...

dah garang tu, garang ah~ sedar lah sket diri tu~ =P (xde keje)

aNies said...

isk..buta agak nyer org yg ckp ko garang...

bak kate SAA..suda terang kat dahi ader cop mohor diraja...

"KHAS UNTUK DIBULI"...

ngeh3..

p/s: perasaan ngeng di akhir sem stress ngan keje datang lagi..doakan kami yer..

ururules said...

"Izza tu comel. tapi garang!"

macam rase best je kan post ayat nih.. rase bangge je ngn statement pertame tuh kan.. lol..

fullmark87 said...

garang?...tak..
tegas?...mungkin..
untuk dibuli?....semestinya (berdasarkan komen2 di atas) XP

amer said...

u xgarang langsung..
tp mengada2

izza` said...

daju: oh sweet nye daju ehe thnks babe :)

anonymous & amer: jual mahal? mengada2? mengaku! hahaha. but excuse me, mengada2 dgn my babes je ye.

izzy: oit! kot ye pn xde keje, xyah la repeat comment haha

anies: babe! ku milik kamu forever utk dibuli! rela! janji korg syg ak kikikii~

ururules: ituh fakta! hahahaha (mengaku. x malu. hahahaha!)

mega_kong said...

the whole post actually nk kasi tau yg ni jer --> ""Izza tu comel. tapi garang!".

Tp dia buat la post "Garanhkah aku",konon2 la nk cover.

Niatmu sudah ku baca tiff~~~XP

izza` said...

chis. izza comel tuh dah mmg fakta okeh! :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...