Saturday, July 4, 2009

Laporan Exclusive konon

Sat, 4.30pm

Terbaring2 daku kemalasan atas katil. Dah la tengah sakit hati. Baca lagi komik Misteri Naga, nangis pulak. Haih.. mungkin sebab volume 37 tu volume last & Dai pun mati. Sedih wo.. Sama cam time baca Mutiara Naga time Goku mati sebab Cell nak letup diri dia ngan bumi, sebab Gohan berlagak pastu Goku yang kena berkorban dengan gunakan Jurus Gerakan Sejenak bawak Cell g Dunia Mahadewa Kaiou utk meletup ngan aman. punya la marah Mahadewa Kaiou. Ngan mood yang emo tu, ku pun try tido. Golek sana. Golek sini. Zzzz..

tiba..

*bunyi screeching yang kuat* & kaboom~~`

Ya Allah. terkejut aku. Aduh.. sakitnye kepala pening.. biase la kalo tido sambil nangis.. Tapi tidak ku layan kepala ku. Cam chuak. Ade keta langgar gate rumah ktorg ke? mentang2 rumah ktorg betul2 depan T-junction. Ku tengok dari bilik abangku. Takde pape dpan rumah. Tgk tingkap satu lagi. Eee ade keta masuk longkang~~`

Terus lari turun bawah.

Papa Mama dah kat luar. Tapi belum sempat sampai dekat papa, papa da jalan p dkat keta yang skidded tuh. Alamak. Hati kata mau g tgk dari dekat. Tapi malu jugak jadi penyebok haha. urm.. urm.. apa2 pun lari naik ambik hp dulu ngeh2. ini musti amek gambar taruk dalam blog ni ngeh3~~` tapi selaku warganegara Malaysia yang memang terkenal dgn sikap busy body, ku pun pegi dekat..

Gol~! masuk dalam tiang gol woo~ nicely fit under tiang tuh

Peliknya, keta polis dah siap ada kat sana. Aik? Pantas jugak polis Sabah.

Al kisah nye. Polis ni memang mengejar keta ni. Papa g interview polis tu. Katanya. Polis nampak kereta tu kat the other end of road tuh. Keta tu cam tibe2 nak mengelak, masuk lorong ni lah. Polis pun, suspecting something wrong, dah la budak2 dalam kereta tu, kejar laa.


Ada saksi kata, dia nampak 5 budak2 laki right after kaboom tu, lari keluar dari kereta & ke arah 1 lorong kecik nih (refer pic below). Sgt budak2 kecik je, kata makcik itu. Polis gendut tak larat kejar kot. Budak tu siap gelak2 lagi berlari. Keta curi kot? Ada kata tu keta doktor (doktor manatah pulak). Ada lagi kata tu keta sewa. Dan mula la macam2 assumption & story versions keluar~

(click image to enlarge)

Ni view dari tempat kejadian ke arah rumah ku. dekat kan? Kitorg suspect sebab die nak elak longgokan debris, tar yang dikorek sebab kerajaan tukar paip bawah tanah tu (refer pic). kat jalan raya tu da boleh nampak, jauh gak die skidded. obviously laju gile die pecut. I heard the brakes. pergh..


Pastu. Ku pun tak tau ape jadi da. It was around 5.45 kot. nak magrib dah tuh. So pastu da x tgk ape jadi kat keta tuh..

Adik yang pandang slack kat kereta yg da senget tuh

Nurulizza Ab Rahman, melaporkan khas dari Jalan Kurol Melangi, Kota Kinabalu, Sabah.

13 comments:

mye said...

bagus2.. bakal reporter nih.. haha!

ps:- smgtnye kamu lukis gamba budak2 tu!! haha!

are D said...

uina. ni mmg kes ko keburingan tahap cipan ni. alala kesian aku :P

Charlz said...

wahahhahaa *ketawa bergolek* izza yg melaporkan secara ekslusif ni sad xda-keje-lain-lalu-activate-mode-penyebok XD hahha but its a darn good report la.. LOL siap ada lukisan2 sendiri lagi plak tu! XD

wth la bdk2 curi keta n bwk dgn laju.. haih.. bdk2 negeri mane la agaknye kan? XD

lawak izza baca komik especially explain dgn detail pasal cite goku-gohan-cell-kaiou-kaboom n then nangis!! LOL LOL LOL

izza` said...

maseh kerna terhibur LOL XD

sorafusakuku.blogspot.com said...

bad day. suwey kot area nie. ;p

Achan Sinclair said...

hahaha..ini ada bakat jadi pengerusi ahli jawatankuasa tingkap..kdg2 nk amik gambar bnde2 cmni mmg segan..sejujurnya aku msih curious mcm mana ko bole amik gambar kat pasar KK tu..aku pun segan..ahaha

izza` said...

oh. dems pny sorafusakuku. berani kate tmpat ak suwey~

hee sbnarnye ak pn malu siot kt pasar tu acan. siap org tu "din, ko kasi angkat tu ikan, adik ni mau ambik gambar!". ak pon tersipu malu lari ke mak ak terus. aih.. sbnarnya ak org tempatan.. T_T

firdausMohamad said...

sayangnya kelisa...

John Emmanuel Edmund said...

haha.. funny funny.. the drawing that you did especially.. not bad ar.. you also read dragon ball..

Sarsir said...

wah..bleh apply bernama tv a..laporan padat n a very informative pic..n funny too..haha...

p/s: dai not really died la..cahaye kat pedang 2 xilang pon..he live in other world..maybe..hoho

izza` said...

ahaha. psal ramai pelik psal dragon ball. WHO DOESN'T read DB? tsk tsk tsk hehe~

Sarsir, ak terharu ade jgk bace misteri naga! i loike! haha. tp ak tetap nangis sbb die cm mati la, mengorbankan diri sndri utk selamatkn bumi n kwn2 die~

Hannah said...

Oh, sgt papparazi.. berite lengkap.. hehe.. Sgt komik2 zaman sekolah2 dulu.. XD~

CaRBoNKiD said...

besar seyh rumah minah bittersweet nie~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...