Friday, July 24, 2009

Kisah Jog dan Kelapa

Rutin harian ku (kadang-kadang):

5.15am - Subuh prayer
6.00am - bertolak ke mane2 tempat yg best jogging
7.15am - breakfast
8.00am - pulang ke rumah & aktiviti bebas berseorangan atau berkumpulan

Oke, tak de la hari2 cam nie. Tapi probably 3, 4, 5 times gak in a week. Tu pun sebab papa ku lately asyik complain buncit (sape terasa harap x terasa).

Today, the routine was executed once again. Port jogging yg agak selalu kitorg p is the Likas' Sports Complex. Di sini lah anda boleh usha macam2 kereta import yg besar2 lagi mewah2. Dah itu kereta paling cikai kat rumah dorang kot, kereta-gi-pasar. Ada yg datang jog seawal 4am kot. Kitorg datang kul 6 tu, ada yg da nk balik. Anyways, sy bukan racist. Tapi mmg terbukti the majority kaum yg berjog d awal pagi (dan kaya2) itu adalah Chinese. Kkdg syok observe drg. Yg dah tua2 tu, datang ngn kawan2 nya yg jugak berpangkat datuk dan bukan datin tapi nenek, ambil jog borak2 riang. Semua saling bertegur sapa n senyum - regular joggers sane mmg saling kenal la. Suka tgk suasana cmtu.

1 round keliling tasik tu 1km exact papa kate. aritu i jog 3 round you~~~` 3km bebeh! (ceh ceh haha) Tapi today 2 round je la. While papa g jog the 3rd round, me n my mum join aunty2 n grandma2 yg tgh buat Tai Chi~ er.. if I'm not mistaken la. Pergerakan yg slow, di iringi lagu yg mungkin leh masuk kategori seram, yg hanya menyebut "Chi..." dan "Kung...". Da lama i usha, tapi segan nk join. Today I dragged my mum LOL! - she didn't have much patience tho, cuz it ws super slow. Funny thing was, I purposely joined the Tai Chi's small crowd after my 2km jog so as to cool down - but ended up sweating more! Who knew right, such slow movements can make u sweat. I tot sebab I baru lpas jog, but no - cuz my mum yg da lama stop jog tu sweat balik. So ppl, don't underestimate Tai Chi :D

Anyways. Arini ada upacara potong buah kelapa. Yg dibawak pulang dari kebun papa beberapa hari lepas. Kucing ku yg seketul ni ntah la kenapa, excited g keliling kitorg pulak. Papa pun "emm~? kenapa~? nak makan kelapa~?" - FYI, adalah normal orang2 dlm rumah ku sume cakap ngn kucing2. Lalu diberi nya kucing itu isi buah kelapa yg lembut lemak. Guess what. Kucing tu makan okee~! Bnyk lak tu die mkn. Satu paruh biji dedicated khas utk die. Die sorg je mkn. (kucing) Yg lain kata not-my-taste.


kelihatan seekor kucing tgh gelojoh robek isi kelapa yg agak tua itu


siyers die suke nak mkn isi kelapa tu. kalo kasi air kelapa pun dia minum kot, tapi ak x kasik sbb utk ktorg pon x ckup humph humph :P


secebis gambar mimik muka hodoh c kucing yg gelojoh


Gambar selingan. My favourite cat - Datin c kucing hutan yg tgh pregnant 7 minggu kot. expecting soon :D oh n btw, Datin suke mkn durian lak. lg 'up' la dr kelapa kn. kate datin~ LOL~! a testshot from my LX3.

Datin layan jiwang. Terkenang kan ex kot.


12 comments:

datin nana said...

kucing ak kdg2 mkn ice cream..huhu

izza` said...

ice cream ade susu~ acii jek kucing mkn eke

Charlz said...

nape xde gamba Izza in TaiChi action beb? XD waakakakaka.. tergelak i imagine u doing it.. my granma's been doing it all her life! XD

izza` said...

oh dang.. d samakan ngn Chz's granny nga.. cane nk amek pic if i'm doing d taichii~ go try la wey. best gak haha. something new~ XD

profWACKo said...

kelapa not yet... but durian pernah. Nampak kucing tu makan buah durian, tapi skit la... hoho

ururules said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ururules said...

comelnye datin tu... jgn lupe post gamba anak dia nanti.. hehe! comel2!

izza` said...

durian bole tahan common da eke tu Datin mkn durian gak. bnyk lak tu die mkn ehe.

Aaa tapi aritu Datin ngawan ngn kucing jalanan mane tah aih.. so anak die biase je kot. tsk tsk..

mashimarossa said...

kelaka~
tergelak sorang-sorang bace post nih!
tolong buat lawak lagi za~

izza` said...

ah.. saa.. ak x buat lawak.. *sedih* :P

profWACKo said...

i tabik laa kucing u. otai2...

izza` said...

Datin tabik balik. hohoho~ o\

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...